tisdag 5 april 2016

Mars - kattmånad?

En del säjer att mars är en kattmånad. Då vill katterna ut och hitta en kattkärlek.
Jag säjer att mars är årsmötenas tid.
Jag har "klarat av" Sydostvävarnas årsmöte- en mycket trevlig dag. Läs gärna mer på Marianne Käfers fina blogg Kristdala vävstuga. Den finns i spalten till höger.
Jag är ordförande i denna mycket trevliga förening och det medför lite "pul" och förberedelse innan. men roligt och med gott samarbete är det inte alls betungande.
Vi röstade också fram 3 bidrag till RÅMs utställning Färgglatt. RÅM betyder Riksföreningen för handvävnings årsmöte, som i år är förlagt till Norrköping.




 Ni förstår att det var svårt. Inga av de bidrag som vann, finns med på mina foton. De får komma senare.
Riksföreningen är uppdelad i 17 regioner som turas om att ha årsmöte. I år är det Östergötlands vävare som ordnar detta event. I tre dagar samlas vävare från hela Sverige helgen 15-17 april för att deltaga i föreläsningar, workshops, utflykter och stämma så klart. festkvällen icke att förglömma och framför allt- träffa vävare och vänner från hela landet.
Det blir också en utställning då i temat Färgglatt. Där har varje region fått skicka in 3 bidrag.
I år hade vi i Sydostvävarna hela 18 bidrag att rösta på. inte lätt att välja bland all färgprakt. Det ska bli väldigt roligt att se alla bidrag.

Så har jag haft ett årsmöte till, även där jag blev omvald som ordförande. Nämligen min hembygdsförening.Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening.
Kommer ni åt mitt håll till, under sommarhalvåret, måste ni besöka vårt fina museum i Madesjö. Vill man ha boende, vilket är nog så svårt i Nybro, kan man hyra rum i Kristvalla Hembygdsgård- mycket vacker miljö att bo i. Det är före detta Kristvalla prästgård som kallas hembygdsgård nu.

Jag har också varit på finfin utställning i Malmö. Hannah Ryggen. Hon sa mycket i sina vävnader.Som håller i tiden och behövs, tyvärr.


I mitt vävrum här hemma, har jag handduk Bellinga uppsatt. Den är jättefin tycker jag. Just nu väver dock vävinnan Lena i den. Den är varpad med svart och kulört. Se så fint det skiftar när man trampar.



Jag håller på att solva om den lilla lilla vävstolen. En oblekt cottollinvarp, kan bli lite vad som helst....
Det blir en annan historia.
Som avslutning, en liten hobbe med tre olikfärgade sippor. Blå, vita och röda. Våren är här och det är underbart, trots pollen....
Hälsningar Monika