fredag 15 juni 2012

Sommarlov

Så har sommarlovet börjat för skolbarnen och jag har fått vara med på ett av barnbarnens skolavslutning. Det är alltid roligt att höra barnens sånger och stämningsfullt att sjunga med i "Den blomstertid nu kommer"....
 Även i år har det varit livliga diskussioner om skolavslutningarna ska få äga rum i kyrkan eller inte. Och absolut får ingen välsignelse läsas över folk och fä..... jaja. Jag är inte direkt religiös-men inte är det väl skadligt i alla fall?!
 Vad man än tänker och tycker, så är kyrkorummet en vacker plats och bär fram sång och musik på ett fint sätt.
Nu har jag talat om vad jag tycker om det, och det har ju inte mycket med vävning att göra....

Men  här kommer nåt!

Jag har fållat en Farmorsduk :)!                                        Denna duken ska min goa svägerska Anita få.
I påsen på stolen till höger, ligger gamla textilier som min dotters svärmor hade i sina gömmor. Det är två gamla slitna förningsdukar och ett förkläde allt hemvävt. Jag har lovat försöka ta reda på lite om dom- ska utnyttja mina kontakter ;) 

En närbild måste ni få. Visst är det fina kypertvariationer?


Jag tycker hörnet blir så fint.

Snart ska jag fålla "min egen" Farmorsduk.

Vi har tänkt sätta upp denna duken igen, i andra färger.
Alla som vävt den har tyckt att den var rolig att väva- ganska svår, man får vara koncentrerad, sätta nålar i mönstret för att komma ihåg var man är.
Det är ingen väv man sitter och tänker på annat i.
 Men jag ser fram emot att väva en ny.

Samtidigt håller jag fortfarande på att solva E-bommen. Det ska bli en daldräll. Den har stått i Vävmagasinet- kommer inte ihåg nummer och årgång just nu-men den är vävd med många olika färger i inslaget och det tyckte vi var en bra ide´- så kan man bli av med lite snuttar;)...


Den här tiden på året är jag inte lika ofta, nere i vävstugan.

 Dels lockar sommarstugan, (jag har en liten vävstol och en bandvävstol där också ) och så måste mattan i museét bli klar och knuten innan mitten på augusti, då vi har Madesjödagen.

Tanken är också att jag ska klippa matt-trasor i sommar.
 Jag har stor längtan efter att väva mattor. Tänker mig dels svart mattvarp i gåsögon och enfärgade trasor, och dels rosengång.
 Det är till stor del http://irens-hobby.blogspot.se/ fel ;). Jag är stor fantast av hennes mattor.

Men det kommer senare.
Nu ska jag ha en skön avkopplande helg i sommarstugan.
(Jag är inte lika "behövd" av mina föräldrar nu- utan kan åka iväg ett par dar.-fantastiskt - det som såg så mörkt ut :D.)

Sommarhälsningar
Monika.
7 kommentarer:

 1. Fin är din farmorsduk!
  Ha en skön helg nu.
  Kramar från Västervik

  SvaraRadera
 2. Så vacker den är farmorsduken och vilket jobb att väva den, kan tro att din svägerska blir glad! Roligt att läsa att jag har kunnat inspirerat dig till att vilja väva trasmattor... det värmer :-) Skönt att det ordnat till sig för dina föräldrar, ha nu en skön helg i sommarstugan/ Irené

  SvaraRadera
 3. Så fin din farmorsduk är. Är det 8-skafts kypert? Ska bli roligt att se den i någon annan färg också.
  Ha en riktigt skön helg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Skönt att det är lugnt kring dina föräldrar igen.
  Och vilken jättefin duk!
  Men jag är nog mest nyfiken av vad som döljer sig i påsen.
  Trevlig helg!
  k

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag ta kort på det och visa:)

   Radera
 5. Så vacker farmorsduk du vävt, vilken glädje att få ta emot en sådan vacker handvävd duk, men du väver allt vackert, måste vara en trevlig vävstuga som du väver i. Jag har vävt i vävstuga i 7 år men slutade för ett tag sedan, då jag ville bestämma själv vad jag ville väva, det blev för många plädar och löpare. Nu sitter jag ensam och väver hemma, känns bra det också. Så skönt att din far är bättre nu, ha nu en riktigt skön sommar och njut av livet det är änna gótt som vi säger på slätta.
  Kram från Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt när vi kan få inspiration från varandra här och jag instämmer till fullo, Irénes mattor är en sann inspirationskälla!
  Ha en härligt mattsommar!
  /Sanna

  SvaraRadera