lördag 27 oktober 2012

Som älgjakten är för jägare...

..lika viktig är Vävdagarna i Glimåkra för oss vävare här nere i södra Sverige.

Nån av de tre dagarna samlar vi bilen full o styr kosan söderut.
Väl framme tar vi en bakluckefika, innan vi kämpar backen upp till Folkets Hus, förväntansfulla och med lite slantar i börsen..;) För än har det inte hänt, att vi åkt tomhänta hem.

Som vanligt får man ett stort ha-begär när man ser alla garner. Inspirationen hälls över en i stora doser- både där och senare i Vävstolsmuseét och i Glimåkra vävstuga.

Här kommer lite smakprov.Något som också förgyller en sådan dag, är att träffa vävinnor som man inte träffar så ofta- men har stort utbyte av.
Tex Eva-Lena och Anna-Klara från Västervik. Tur att internet finns ;).

Som sista anhalt på hemvägen brukar vi titta in till vävstugan i Tingsryd. Denna gången var det låst men vi hörde slagbommarna slå- men inte hörde dom våra knackningar...
Men vi hade turen att en medlem i vävföreningen just åkte förbi i sin bil- hon släppte in oss och följde med själv och berättade och visade.

En extra rolig grej var att hon visste var Nybro låg..det visade sig att hon bott där som barn.

När jag frågade var hon bott i Nybro, sa hon att det egentligen var i en liten by utanför Nybro som hette..som min by!!!!
Hon hade bott i grannhuset- där hennes mor varit hushållerska några år. Snacka om att vi blev överraskade. Jag fick hälsningar med till hela byn och till grannarna speciellt så klart.
Ibland är världen liten.

Fler bilder kommer en annan gång.

Tack mina vävinnor/medresenärer för trevligt sällskap denna avkopplande välbehövliga dag.:)..

Monika

4 kommentarer:

 1. Världen är bra liten...träffa på en bekant som bott i samma by som du. Tingsryd vävstuga är värt ett besök, jag bor 2 mil ifrån Tingsryd.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, den sammenligning med älg-jakten kan jeg godt lide!
  Jeg er glad, du kan lide mine halsdukar :-)
  /mette

  SvaraRadera
 3. Jag hade så gärna varit med till Glimåkra, men vägen är lite för lång dit nu och tror nog inte att väglaget var det bästa heller. Tur att du fotade lite till oss och så fick vi spara våra slantar i börsen till ett annat tillfälle.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Åh, så gärna jag velat åka dit. Men det är lite för långt att åka över dagen och övernattning kräver sällskap för att bli roligt. Kanske att jag kan få med mig någon nästa år.

  SvaraRadera