måndag 20 januari 2014

Styrelsemöte...

...med Sydostvävarna hade vi i lördags.
Det är bara såå roligt. Att träffa denna härliga styrelse med människor- läs damer - med samma intresse som jag själv, fast spridda över vårt avlånga län.
Vi samlades denna gång hos Irene och fick välkomstkaffe med goda scones, som kändes gott denna kalla dag.Dock slapp vi snöstorm och oväder som de varslat om, det uppskattar man när man ska köra några mil.
 Sen hade vi styrelsemöte. Ett produktivt, kanske inte alltid koncentrerat.... men framåtskridande styrelsemöte med goda planer.
Irene bjöd på en makalöst god skaldjurspaj och sallad, kaffe och kaka.
Mera prat, stickning, men absolut mest Vävning.
Naturligtvis fick vi se hennes vävstol också- med jämtlandsdräll i. Snygg.

Vi ska ha vårt årsmöte i Oskarshamn den 15 mars. Kallelse kommer till våra medlemmar, hoppas många vill komma. Och kanske vill någon mer komma...ni är så välkomna.

Själv väver jag i möbeltyget. Det går inte så fort. Jag ska byta resårband till skaften - don har nog gjort sitt, och det är inte så mycket töjbarhet kvar i dem.

Men jag ska ta rast från möbeltyget. Jag ska sätta mig o bottensolva damasten klar i stället. Det raskar på med tiden. Där ska bli nåt till mitt gudbarn som gifter sig till sommarn. 60 drag och tunnaste tunnaste varp, ca 3 000 trådar.
Jag ska ta kort till veckan. Istället får ni nöja er med bild på duken jag vävde till bästa vännen Yvonne.


Nu ska jag ner en sväng till pannan igen. Kalla snålvindar kryper in genom väggarna.
Jag vill ha vår nu!! Men inser att det dröjer.

Hälsningar Monika

7 kommentarer:

 1. Vilken vacker duk du gjorde!
  Många hälsningar från Tyskland där vi fortfarande har plusgrader.
  maliz

  SvaraRadera
 2. Damast är så vackert och jag beundrar dem som behärskar konsten. Någon gång kanske jag själv får möjlighet att prova.

  SvaraRadera
 3. Verkar som att ni har haft ett jättetrevligt styrelsemöte. Tänk om alla styrelsemöten man hade var så.

  Jättefin duk också, Yvonne måste ha blivit glad.

  SvaraRadera
 4. Det var trevligt i lördags på vårt styrelsemöte ! Efteråt svängde vi söderut istället mot norr och besökte IKEA där hittade jag den "blå" Ditteväven som jag behöver till en beställd matta.. Du är inte Bangen du som ska solva 3000 tunna trådar till en damast!
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 5. Låter som ett trevligt styrelsemöte. Jag ska på styrelsemöte på lördag, men jag har säkert 12 mil enkel resa och ensam från mitt håll. Jag håller på att planera resan till Umeå nu. Men vi RÅM först och det ska bli kul. Pratade med Örebro idag och tror de har fått ihop ett bra program och till bra pris för oss. Ha d e t så gott.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hej Monika,

  hörde redan att ni hade en trevlig styrelsemöte - det är ju inte i alla föreningar såååå trevlig. Se emot årsmöte här i Oskarshamn, det bli säker rolig. Hoppas ochså att många kommer !!!
  Vilken utmåning med 3000 trådar ! Jag har bara 175 trådar ( halsduk ) på gång - test på färgeffekt. Det såg bättre ut i WeavePoint än i verkligheten.
  Trevlig vävning !

  Marianne

  SvaraRadera
 7. 3000 trådar låter som rena galenskapen i mina öron :)
  Det är tur att det finns sådana som du med ett fantastisk tålamod så att sådana som jag kan få se och njuta av resultatet!
  Ser med spänning fram emot fortsättningen!
  Kram Sanna

  SvaraRadera