lördag 26 juli 2014

Tänka sig....

... hux flux har jag blivit 1 år äldre. Så fort det gick då!!!

I år hade jag tur med vädret. Man vet aldrig hur det är i Fruntimmersveckan, kan man duka ute?? eller är det säkrast inne? I år blev det ett självklart "utekalas" med familjen. Så mycket lättare allt blir med många barn, när man kan vara ute. Och också lättare att hitta på ledtrådar till skattjakten åt barnbarna.

Jag har inte vävt så mycket i sommar.Istället visar jag en bild på en gardin-nerklippning. Ulla har vävt gardiner i glest och tätt med en smal brun rand i varpen. Här får hon hjälpande händer att rulla av.Igår var jag på en fin mattutställning i Mönsterås.I slöjdföreningen Månskens lokaler.Väl värt ett besök med eller utan mattutställning vill jag påpeka.
 Man skulle rösta vilken matta man tyckte var finast. Tror ni det var lätt? Nej.

Men jag röstade i alla fall, på någon av de som jag visar här. Men svårt var det.
Naturligtvis tar jag lite lotter när jag är där...och hör och häpna...jag vinner ett presentkort på 50 kr. Detta omsätts genast i ett nystan garn..


Jag lägger in en vacker bild som inte har så mycket med vävning att göra, men lite. När jag var i Örebro på Riksårsmötet i våras, (där var kopplingen)  blev jag bjuden på mat på en Libanesisk restaurang av dotter och måg. Maten var fantastiskt god och så vackert upplagd, så det var en njutning bara att titta på den.

Sist vill jag avluta med vad barnbarnet Gustav, 6 år gammal, sa när han, på min födelsedag, fick ytterligare en bit tårta.: Fast du är så gammal...bakar du goda tårtor.

"En får tacke", som han sa. Många goda skratt får man.

Ha en fortsatt fin sommar, om det är någon som inte gett upp hoppet om inlägg här på bloggen ... och som läser det här.
Hälsningar Monika

5 kommentarer:

 1. Får Gratulera i efterskott. Förstår att du hade en fin dag tillsammans med din familj. Gulligt sagt av ditt barnbarn att du bakar goda tårtor.
  Sommarkram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Det blir inte mycket gjort när värmen är så intensiv som nu, man blir glad dör det lilla.
  Bloggandet blir ju inte heller så mycket med i sommarvärmen.
  Du tycks ju orka en hel del iaf.
  Vi ses snart :o))
  Kramar Eva-Lena

  SvaraRadera
 3. Stort grattis!
  Och det där bloggandet tar vi inte så hårt på varken nu när sommarsolen lyser eller när höstmörkret sänker sig.
  Ha en fortsatt skön sommar!
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 4. Gott nytt åt!
  Jag hoppas att du röstade på den rödgröna mattan, den gillar jag!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jag röstade på den röda mattan framför fönstret. Med sneda ränder i rött o grönt i det stora vita partiet. Den var jättefin, men ALLA var fina. En av mattorna hade vävts av en 90-årig dam. Det är roligt att höra. :)

  SvaraRadera