torsdag 4 juni 2015

Kuddar

Det har drällt in kuddar här nu en tid.
Konstigt.
Men det har råkat sig så, att jag vävt sista biten i några vävar, som inte räckt till det, det var tänkt för. tex duk etc. Då kan man sy kuddar av den biten.


Det här är sista biten i Östgötadrällen. Jag sydde baksidan i blått bomullstyg och lät tyget gå fram lite på framsidan. På ena sidan är knappkanten. Innerkudden är Jysk stora avlånga kudde.
Här är sista biten i drällduken. Inslag restgarner i bomulls, precis som i förra. Likadan innerkudde.

I denna kudden däremot, är inslaget sammetsgarn. Man får rester av det garnet också. Det blev en riktig mjukiskudde. Den kan hamna hos någon i en yngre generation...

Den här har definitivt hamnat hos en yngre generation. Gustav, snart 7 år, frågade om jag kunde sticka en kudde med en dödskalle och eldsflammor ur ögonen.
Du behöver inte vänta tills min födelsedag, sa han. Så den är på plats hos honom nu. Han blev mycket mycket glad.  Även här kom restgarner till pass. Själva dödskallen har jag virkat och sytt på, på den stickade bakgrunden och sedan broderade jag på lite eldsflammor.

I vävstugan håller vi på att sätta upp handddukar, Devercifired  plain weave. Dubbla varpar och dubbla skäl. Lite knepigare att ta trådarna när bägge skälen ligger på varandra. Den ena varpen är mers bomg 8/4 och den andra bomg 16/2. Bägge svarta. Man solvar 1 tunn, 2 grova, 1 tunn.
Tror ni att det gått spikrakt? Nope.
Bara att hugga tag igen.
 I helgen hoppas vi kunna åka till vår kära sommarstuga. Där ska jag sommaröppna och solva om varpen jag har i min lilla vävstol där.
Vi hörs.
Önskar er en fin helg - Monika2 kommentarer:

  1. Kuddar kan man aldrig få för många av och särskilt inte så fina !
    Lyckligt barnbarn som har fått en egen designad kudde som mormor har gjort.
    Kram Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Jättefina kuddar. Blir spännande att se handdukarna.

    SvaraRadera