fredag 28 augusti 2015

I must training english....

.... för imorgon får jag Amerikagäster :D
 Det är en släkting, kusin Peter, som med sin fru kommer och besöker oss några dagar.
 Det är första gången jag träffar honom, fast vi har pratat mycket via meil och Facebook. Det ska bli så roligt. Jag har städat så klart, och förberett mat, och tänkt ut besöksmål. Bl a ska vi besöka huset som hans farfars mor och min mormor föddes i.

Så det är klart att jag inte hunnit väva så mycket.
Men i vävstugan håller jag på att sätta upp en lite komplicerad handduksväv- deverifired plain weawe.... nåt sånt... Och hade jag inte solvat fel, så hade den varit igång nu. Det är både bomg 16/2 och  8/4 i varpen. Man varpar två flätor med var sin kvalité, förskedar ihop och låter skälspröten på bägge varparna sitta kvar under pådragningen.
Vid solvningen tar man 1 tunn, 2 grova och 1 tunn,alla i varsitt solv. Ingen pratsolvning här inte. Koncentration gäller. Vävnotan har stått i Vävmagasinet, nr 4/11.
 Nu blir det uppehåll under besöket hos mig..... känns inte helt OK att åka till vävstugan när de kommit ända från USA...;)

Här i Sydostvävarna har vi haft styrelsemöte i dagarna. Det är alltid så roligt att träffas, vi har ett mycket bra "klimat" i styrelsen.

Haha, så har vi haft en aktivitet, att tvätta mattor i Klapphuset i Kalmar. Jag tror det är det enda som finns kvar i Sverige. Vi kände historiens vingslag när vi klev ner i tunnorna iklädda hårklutar och med  borste och såpa i högsta hugg. Men milde tid vad jobbigt det var för axlarna.



 I denna vackra miljö, vid Kattrumpan i Kalmar, tillbringade vi dagen. Ihop med någa tusen besökare till. För det var Ironman i stan. Så vi sa att vi var Järnladies.Vi hade ringt tidningarna om våra eskapader, o vi hamnade faktiskt på förstasidan.
Efter var det gott med sallad och efterföljande kaffe i solen medan det värsta blötan rann av mattorna.

I min vävstol här hemma, ska jag skynda mig att väva ner mattorna i glesrips. Jag har planer nämligen, som jag längtar efter att få börja med. Jag är ju så lyckligt lottad att jag har barn som vill ha det jag väver.
Jag måste få visa mina sockar jag är så glad åt. jag köpte dem för många år sedan, på Kalmar slott på en julmarknad. De är så fina tycker jag. till stor sorg, blev hälarna uppslitna. men jag kom på råd. jag klippte bort hälarna och stickade på nya. Nu kan jag ha dem många år till :)


Nästa fredag åker jag till Stockholm i några dagar. Dragsnörena har årsmöte och jag ingår i den styrelsen. Vi ska bl a besöka Handarbetets Vänner, det ser jag fram emot.
Nu, mina vänner är kl snart 22, om ca 12 timmar ska jag stå på Kalmar flygplats och välkomnamina gäster.
Vi hörs.
Hälsningar Monika

3 kommentarer:

  1. Hoppas ni haft trevliga dagar med amerikabesöket och att du han lära dig lite engelska innan de kom :)
    Så tråkigt det är när man solvat fel. Man tappar lusten att börja om igen.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. welch ein schöner Platz, um Teppiche zu waschen!! da wäre ich gerne dabei gewesen. Ich mache es in meinem Obstgarten mit meinen wolldecken und spüle in einer großen ehemaligen milchwanne aus Edelstahl aber so am Botssteg viel schöner! liebe grüße und danke für das Zeigen wiebke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Danke schön. Det är ungefär allt jag kan på tyska. :D
      Vielen dank, kan jag också ;)
      Hälsningar Monika

      Radera