måndag 9 april 2012

Känner mig snuvad ....

på en sommarstugehelg :(Hrump
Det var för kallt för att "öppna upp" inför sommaren. Sånt tycker vi inte om!!

Men trösten i det hela har varit att jag fått mycket gjort med mina händer.

Jag har börjat sy en "livkjol" a´ la 1600-talet. Hembygdsföreningen (Madesjö-Örsjö-Kristvalla hembygdsförening) som jag är inblandad i, firar 400 år efter att en viss herre vid namn Sven Krååk räddade Madesjö kyrka från att brännas ner mm. Och detta ska uppmärksammas på olika sätt. Vår anställda i muséet, Karin, ville då ha en tidstypisk enkel klädnad att ha under sommarsäsongen.
Av resterna av tyget blev det en liten påse/väska, och nu väver jag brickband att ha som axelband och runt själva väskan, i samma diskreta färger som tyget.Men- så har jag gjort något annat roligt.
jag åkte ner till vävstugan och började väva i östgötadrällen!! Ville ju se att allting funkade och att allt var rätt- det är ju så spännande att få börja:)
Den blir sååå fin, tycker jag.


Visst blir den?

Jag väver med cottollin i inslag,och det ska bli en duk. De andra vävinnorna ska använda lin och ull. bl.a. De ska väva till fällar och draperier....

Imorgon kommer 3 barnbarn (minst) med mor och hälsar på.
Tänk, vad lyckligt lottad jag är :)

Hälsar Monika.

11 kommentarer:

 1. Flitens lampa har lyst hos dig i påskhelgen. Vad duktig du är.
  Jag trodde också jag skulle hinna med en del "innesysslor" i helgen, men det är svårt att få till något när hela familjen är samlad. Men vi har fått umgås med varandra och det är värt mycket det också.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fin din Östgötadräll blir!
  Visst fick vi en kall och ruggig Påskhelg, men då hinner man en hel del inne i värmen som att sticka och väva ;od
  kramar

  SvaraRadera
 3. Vad vacker din östgötadräll blir. Den kommer att pryda bordet. Vi har också haft en kall och blåsig påsk och i em har det snöat och är vitt ute. Usch. Har tagit helledigt från vävstugan i påsk, eftersom jag kände för det.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Åh, så fin den blir, din dräll! Vilken lycka att få lägga den på bordet.
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Tack! Visst är man lyckligt lottad när man får ha sin familj runt sig. Det fick jag ha hela Påsken och njöt av detta. Vackert med Östgötadräll! Det är alltid så roligt att börja på något nytt tycker jag, meter-vara är inte min grej. Är liksom nöjd när jag ser att allt funkar!!

  SvaraRadera
 6. Ja, det blir den! Hoppas att vävstolen passar era behov. Allt gott! /Viktoria

  SvaraRadera
 7. Vad fint du gör, mamma!

  SvaraRadera
 8. Det var glada nyheter. Ska bli spännande att se vad ni väver i Ulla. Jag har också namn på mina vävstolar Bronto, Glimman och Kia. Allt gott! Viktoria

  SvaraRadera
 9. Oj så fin den är östgötadrällen, Det är nästan så man får habegär, men får väl väva en egen när tillfälle ges.

  Ha de bra

  SvaraRadera