tisdag 25 juni 2013

Ni som kan nåt om växter...

...kanske kan tala om vad den här krukväxten heter.Jo, det har funnits en lån där lapp, på engelska, med namn o skötsel...men den har försvunnit.

Det är små rosa blommor som sen blir små svarta bär..... 
Jag köpte den billigt, annars var den ganska dyr... eftersom ett parti vart skadat i frakten.
I vintras var den rätt vissen o eländig och den fick va kvar på ett hår....och vilken tur! Den har överträffat sig själv o gjort mig mycket stolt. Det är den första blomman jag tittar på när jag kommer hem från att varit borta ett par dar.
Tänkte om man kunde ta telningar..? Men ser inget så där självklart ställe att ta dom, inte som man ser på pelargoner tex.
Någon som vet?

I övrigt har midsommaren varit mycket bra.
Jag har haft nära och kära runt mig som passat upp på mig och sett till att jag tagit det lugnt.
Och en sovstund varje dag har det blivit. Känner att jag blir piggare för varje dag.

Efter midsommar blev det en del vävstolsreparationer....
Lilla Ulla, en bordsvävstol som kom med vid sista vävstolsköpet, fick hastigt o lustigt varpen avklippt....ingen av de 3 pojkar som kunde vara aktuella, hade en aning om hur det gått till.....så jag undrade lite om det kunde va den enes pappa Erik som gjort det, och det trodde dom...

Så vi talade mycket tydligt om för pappa Erik att han inte skulle klippa i varpen på någon vävstol mer, varken liten eller stor vävstol. (Och kanske jag ska va noggrannare med att inte låta saxar ligga framme...)
Barnbarnet Lisa hann och väva några dm i alla fall och nu är den klar för nystart igen vid nästa besök.
Det är en fönsterremsa i vävstolen. Den var pådragen i köpet och passade Lisa perfekt med sina rosa toner. Det är roligt.

Nu ska jag göra lite snoddar med slynggaffeln o ta pedagogiska bilder allteftersom och visa i nästa inlägg.Allt på begäran ;).

Somriga hälsningar
Monika

2 kommentarer:

  1. Den där krukväxten... Pillerfikus tänkte jag och googlade på det och det skulle väl kunna stämma, eventuellt.

    SvaraRadera
  2. Så vacker din krukväxt är! Du måste ha jättegröna fingrar. Det finns en webbsida: http://www.odla.nu/fragor-svar, dit du kan skicka en bild och förhoppningsvis få svar. Jag har rådfrågat dom och fått svar även om det tog ett tag. Lycka till! Kram Anna-Clara

    SvaraRadera