fredag 27 september 2013

Nu står min säng i ett annat hus..

..och det går bra det med.
Flyttningen har gått bra - även om allt långt ifrån är klart.
Vi har en hel del kvar att tömma från förra huset, men har tid på oss.

Bl a. står vävstolen kvar.
Den håller på att vänja sig vid tanken att den ska flytta och därtill inte få bli uppställd med en gång i nya huset...utan ska få lagrad i ett förråd!
 Det känns lite bittert för både vävstol och ägaren...men vad gör man?
Jag måste få ihop ett par tre personer att hjälpa att bära...bl.a ska hela överbyggnaden med Myreheds  50 drag lyftas av. Det går an! Det är nästan värre att flytta allt annat man har i en vävkammare....

Men det går!

Trots hemmabestyr...åker jag till vår vävstuga.
Och där får jag "skäll" för att jag inte uppdaterar bloggen .. Jag försvarar mig med att jag har FLYTTAT!!!  men det är ingen ursäkt tydligen ;)
Så nu kommer lite rapport.

Jag och Lena har nu äntligen knytit i varpen till "nya farmorsduken". och igår kväll kunde jag äntligen förväva lite.. kort på det nästa gång. Här väver (fd) grannfrun Gudrun daldräll med hemodlat lingarn. Vackert blir det med de naturliga skiftningarna som det blir i inslaget.

Ann-Maries halsduk  i damast blir nog något extra. Hon är en fena på att se med lite "nya" ögon och våga blanda färger och material, och s.g.s alltid blir det kanonsnyggt!


Inga -Lill har börjat på möbeltyget i damast som hon och jag ska väva. Jag blir riktigt sugen när jag ser hur fint hennes blir.

6 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren. Så enkelt och bra att klippa ner varpen, har antecknat detta så jag inte glömmer till nästa gång. Det är segt att komma igång i vävstolen, nu har jag fått borrelia och ligger däckad, men skam den som ger sig. Hoppas det går bra med din flytt av vävstol, och tur att du har en vävstuga att få väva i för annars vore livet allt lite trist..
  Köra från Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, sin stackare. Hoppas du kryar på dig snarast!
   Kram Monika

   Radera
 2. Vilken fina vävnader ni gör i vävstugan, även damast!
  Ha det så bra i nya huset!
  maliz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maliz.
   du gör fint du också :)
   hälsn Monika

   Radera
 3. Vilken tur att du har en vävstuga att gå till. Kan inte tänka mej att din vävstol står så länge innan du vill ha upp den igen. Jag blir så sugen på att väva damast, men kommer liksom aldrig dit, alltid något annat som måste vävas först.
  Syns vi i Glimåkra?
  Ha det så gott och hoppas du trivs i nya huset.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hej Birgitta.
  Jo tack. Jag trivs bra :).
  Om du åker till Glimåkra på fredagen, så kanske vi syns....det vore kul.
  Annars träffas vi ju i cyberrymden ;)
  Kram på dej / Monika

  SvaraRadera