onsdag 16 oktober 2013

På gång...

med farmorsduken i ny tappning.

Jag har kommit en bit, vävt ca 1 m av 2,75.
I like it :).
I början och slutet kommer en bred lila rand som i kanten på duken.
Varpen är cottollin och inslaget lin.
Ser ni trådöglan i kanten? Jag har en benägenhet att fastna med tråden i spännarens taggar så det blir en ögla. Så det blir lite efterarbete att sy in den. Ofta är det just på högersidan...det är väl nåt med handrörelsen....

I övrigt kan jag berätta att vistelsen på Villa Gransholm var mycket avkopplande och skön, i mycket mysig miljö. Tack, våra barn, för den fina helgen. Den kom lägligt, för nu är jag fullständigt utlessen på flyttlådor.

Jag måste visa ett kort på när min vävstol flyttade.Det var en jobbig dag. Jobbigare än jag trodde. Jag till och med grät en skvätt.
  Men maken tröstade och sa att den skulle komma upp igen. Nu ligger den nerplockad i en fabrik i väntan på bättre tider.... det kan ta ett par år. Men jag har koll från köksfönstret att den inte springer iväg.

Så vill jag också passa på att välkomna nya följare. Vad roligt att ni hittat hit.
Samtidigt vill jag tacka för snälla och fina kommentarer på bloggen. Det är roligt att få respons!

Snart är det vävdagar i Glimåkra!! Jag måste börja planera och jämföra garner och priser... o tänka vävar framåt och räkna ut.... Förresten, vet nån var man får tag i svart bomullsgarn 20/2 till lite hyfsat pris?

På språng... ska strax hämta barnbarn på dagis...
hälsningar Monika

6 kommentarer:

 1. Snygg duk du väver. Jag brukar också fastna med tråden i spännaren och man ser det u inte förrän man ska flytta spännaren. Trist med allt efterarbete.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg duk. Är det 8.skaft kypert du väver? //Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin.
   Ja, det är 8 skaft. Om du är medlem i riksföreningen för handvävning får du tidningen Solvögat. I det senaste numret var famorsduken med, med vävnota och berättelsen runt den. Där var ett reportage om vävstugan jag är med i oxå.
   Är du inte medlem? Bli det ;). kram Monika

   Radera
 3. Så fin din duk blir !
  Det är sorgligt när inte alla vävstolar får plats.
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 4. Fin duk tycker jag också. Vad tråkigt att du får vänta så länge på att få
  upp din vävstol. Vilken dag åker du till Glimåkra?
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hej Monika,

  det har jag haft flera gånger - nerplockade vävstolar. De är ju nästan en familjemedlem. Hoppas du får snart upp de igen.
  Ska till Glimåkra på fredag - på vägen till Tyskland - där har jag ochså ingen vävstol - men köpte mig en grindvävstol för vävstol-lösa tider.

  Hälsningar

  Marianne

  SvaraRadera