tisdag 25 februari 2014

Gör jag nåt egentligen....

...eller hur är det?
Tja, det är lite si och så.
Men jag har stickat en tröja till ett barnbarn..
Tyvärr blev den för liten, så den söker ny ägare, det finns mindre flickor i närheten så det ska nog ordna sig. Ny är på G till Lisa.

 Jag är med i styrelsen hos Dragsnörena. En intresseförening för damastvävning. Vi hade styrelsemöte härom veckan nere i Skåne. Efter förhandlingar fick vi se några av värdinnans fantastiska vävnader. Jag kan inte visa dem här, då jag inte har frågat om jag får lägga upp dem. Men en back med eget lin som ska spinnas av denna duktiga kvinna kan jag nog visa. Det var en riktig "godisdag" för ögon och sinne.
Vi fick titta i vävstugan hon är med i. Inte heller där kan jag visa några bilder på vävnader tycker jag.


Men, men...titta vilken underbar gammal inredning!!!!

Jag vill ha sånt i mitt hus! Jag njuter av att se sånt och finnas i sån miljö.

Så har jag stickat ett par sockar.Jojomän. Jag fick ju fint garn av "hemlisvännen", som jag inte vet vem det är...och jag har redan stickat ett par strumpor till mig själv.
Här tog jag ett kort när vi var på väg ner till Brösarp på styrelsemöte. Jag är så nöjd med dem.
Här är vävstolen som tagit mycket av min tid de sista veckorna. Mönstersolvning och bottensolvning klar, likaså skedning. Ikväll blev jag äntligen klar med att sätta lod på mönstersolven.
Mers bom.garn 30/2 mer än 3 000 tr.
På torsdag ska jag börja knyta fram och sen ska någon få hjälpa mig att flytta mönstersolven som jag vill ha dom....och det betyder att jag måste besluta hur jag vill ha det. Rakt igenom eller V eller både ock....Hm.

Vi har även haft styrelsemöte i Sydostvävarna. Det är alltid så roligt att träffa detta härliga inspirerande gäng.
Snart ska vi ha medlemsmöte i Sydostvävarnas regi, då ska vi sy nålbrev, o nåldynor..kanske, att hänga på vävstolarna. Det blir roligt.
Längre fram i mars ska vi ha vårt eget årsmöte och i april blir det Riksårsmöte i Örebro.
Vår "egen" reseledare Anna-Clara, har ordnat en kanonbra resa till Öland i början av juni, så vi har mycket roligt och intressant att se fram emot under våren.

Jaha, nu får det räcka för ikväll. Klockan är 22,45, så det är sängdags.
Godnatt på er.
Ses och hörs, Monika

2 kommentarer:

  1. Så många trådar, du har en ängels tålamod !!!
    Kramar Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Vrrkar som du mest är ute och roar dej. Var i Skåne var ni på mötet? Idag har jag fått Solvögat, inte en dag för tidigt. Tryckeriet hade strulat till det. Vilken dag åker du till Örebro? Ska bli roligt att ses igen.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera