söndag 30 mars 2014

En härlig söndag..

..med strålande sol. Fåglarna kvittrar, vitsipporna blommar, blåsipporna också.
Igår såg jag citronfjärilar för första gången i år.  Det är en härlig tid nu.

Det är också en tid för årsmöten.
Nu är 2/3 avklarade. Vårt eget årsmöte i Sydostvävarna som jag berättade om i förra inlägget.

Denna veckan har vi haft årsmöte i Madesjö-Örsjö-Kristvalla Hembygdsförening också. Den föreningen ligger mig också varmt om hjärtat. Jag är sekreterare där, tillika textilansvarig. Och numera "redaktör" för vår krönika vi ger ut en gång om året. Där har jag medhjälpare som väl är.

I vårt museum håller vi på att renovera ett kallförråd till nytt textil och pappersförråd. Där är jag en del i planeringen hur det ska inredas och vilka material som får användas....det är en hel vetenskap ska jag säga.
Välkomna på besök när ni har vägarna åt det här hållet. Här är ena längan- jag har vägen mot Örsjö i ryggen. Innan kyrkan viker stallet av i vinkel mot Hermanstorp. Det är minst lika många stallar åt det hållet. Väl värt ett besök.
På andra sidan kyrkan finns de Norra stallarna. Där är det slöjdare i arbete varje sommar 2 veckor i slutet av juli, med gott fika att köpa. Till vintern har vi Julmarknad där också.

Senare, i april, kommer ett årsmöte till. RÅM. Riksårsmöte för handvävare. Detta blir i Örebro i år. Det är nåt man ser fram mot varje år.
Man får träffa vävare från hela landet, som man inte träffar så ofta annars. Man får besöka vävstugor och utställningar och det ordnas resor och utflykter. Ett digert program i 3 dagar. Och jag har turen att kunna kampera hos dotter och måg. Det blir roligt.


Ett foto på en sållvävsduk som vår förre ordf Anette har komponerat ihop färger till.
Jättefin tycker jag!
Kan som avslutning meddela att vi flyttat mönstersolven klart äntligen. Bilder kommer när Gerd skickat korten hon tog i torsdags,;) Gerd! ;).

Igår kväll frågade jag min häkta hälft, om jag kunde låna hans bil ikväll. Han har en skåpbil. Vad ska du ha den till sa han. Joo, sa jag om den är lite urplockad.....

Det är inte möjligt sa han klentroget..! Inte en till!!! Vi visste båda vad han menade...
Hur många har du??!
Jamen, detta är bara en liten en, på 60 cm vävbredd. Tänkte sätta upp nåt så barnbarnen kan väva i.

Jag kunde låna bilen;).
Så ikväll hämtar jag hem en liten en, tror den ska få heta det, "En liten en".


Hej så länge Hälsar Monika

2 kommentarer:

  1. Monika du har många järn i elden, hur hinner du med allt?
    Kram Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Jag kommer till kyrkstallarna i sommar! Det var så länge sen... jag längtar verkligen...
    Apropå att få smått så talar jag av egen erfarenhet. Det är underbart! Fick det för dryga året sedan och den har varit till stor glädje för både mej och ett av barnbarnen. jag ber att få gratulera till tillökningen!!

    SvaraRadera