onsdag 19 mars 2014

Sydostvävarna har haft årsmöte.

I lördags hade Sydostvävarna sitt årsmöte i Oskarshamn.

23 glada vävare samlades runt en god förmiddagsfika, som vår allra bästa Marianne Käfer ordnat.
Kalmar län är avlångt, så det är inte varje vecka "sörlänningar" och  "norrlänningar" träffas - vilket gör det extra roligt när det sker.

Inga konstigheter med årsmötet, bara att vår ordförande valt att avgå. Anette har varit en utmärkt ordförande, men med nya titel - nämligen mormor ;) - räcker tiden inte till.
Vår kassör Lena Sjöblom har vävt en jättefin handduk till henne.
Visst är den fantastisk?Anette håller upp sin nya handduk och det är jag som står till höger.

Kan ni tänka er vem som blev den nya ordföranden?

Moi. Jag! Ojoj. hur ska detta gå? 
Fast med den styrelsen som finns behöver man inte va så rädd. Det är en fantastisk energisk styrelse med stor kapacitet och förmåga.

Kommer någon ihåg den fina krukväxten jag var så stolt över förra sommaren? Baselba nånting...
Den gick till de saliga ängder i vintras. Ledsen blev jag.
Men jag hade fröer, för den tappade fröer rätt flitigt. Så när de torkat, planterade jag dem och wips, så har jag massor av små Baselba-barn. Jag följer deras tillväxt med stort intresse.

I vävstugan håller jag med hjälp av Lena på att flytta mönstersolven på dragutrustningen till sina rätt  Alla  satt på en kraftig käpp och ska nu placeras ut på de 60 skaften. Jag har räknat ut vilket solv som är i mitten på V:et, -jag ska solva i V- och så plockade vi från mitten. Detta är matte på hög nivå. Och lite på gränsen för min intelligenskvot, men tillsammans går det.
 Hemma i egen vävstol, har jag gjort på annat vis, nu testar vi på Lenas vis...och det går det också.

Nu längtar jag efter att få börja väva. Men jag inser redan att det kan bli problem med varpen, det är bomgarn 30/2. Tunt tunt, det gäller att va försiktig vid framflyttning. Spännande.

Nog ikväll, go´vänner, hälsar Monika


2 kommentarer:

  1. Danke für den schönen Bericht, das muss wunderbar sein, so miteinander zu lernen und arbeiten und Vergnügen zu haben. Glückwunsch zu deinem schönen Blog. Liebe Grüße wiebke

    SvaraRadera
  2. Ja du Monika du blir en superbra ordförande !
    Lycka till i vävarna.
    Kram Eva-Lena

    SvaraRadera