söndag 14 december 2014

Jo, faktiskt

... faktiskt är köket klart! På dagen.
Njaa, visst är det lite småsaker kvar, men det är mer klart än jag förväntade mig. SKÖÖNT!
Och vi har flyttat in i köket! Jag står och snurrar runt lite ibland när jag inte hittar var jag har kastrullerna etc.
Och jag snurrar runt när jag går åt fel håll i huset för att komma till köket.

Men jag har ägnat mig åt lite handarbete också under november.Inte bara grejat med ombyggnad. Jag förresten- det är mest maken min som byggt och grejat- ska jag i ärlighetens namn säja. Men jag har målat och donat jag också, så det så.

 Men lite avkoppling i ombyggnad har jag fått. Jag har nämligen gått en kortkurs (två kvällar) i luffarslöjd. Jag var lite rädd att mina fingrar inte skulle klara det, men det gick bra, fast vi använde ju inte den styvaste tråden förstås.

Det var roligt, och vi kunde göra nåt mer än en provsticka... ;)
 Den lilla korgen på fot, med clementinerna i var det första jag gjorde. Den lilla korgen bredvid har jag köpt.Detta fatet gjorde jag färdigt hemma efter kursens slut. För att inte tråden ska rosta, har jag spraylackat grejerna.


I ena hörnet av köket har vi ställt ett hörnskåp. Jag har väntat i över 1 år på ett sådant skåp, och jag visste precis vad jag skulle sätta innanför glasrutan. ( Under klockan ska jag hänga ett gammalt durkslag, rostigt och dant. Det är min farmors gamla gamla durkslag.)


 I mittenhyllan: min mans gamla leksaksbilar från 50-talet. Visst är de fina. Sen är jag förtjust i gamla saker. Det ger sån stämning och atmosfär.
Något vävt måste det vara med i varje inlägg. Detta fina tyg har inte jag vävt- men det finns på önskelistan. Hålkrus. Det är vävt i vävstugan i Glimåkra. Underbart.

I nästa inlägg hoppas jag att jag kan visa gungstolen. Före och efter. Jag väntar så, på att få höra att den är färdig, så jag kan hämta den.

Det är den 3:de söndagen i Advent idag. Och jag tycker det är lite oförskämt vad tiden sprungit iväg. Jag vill vrida tiden tillbaka minst en vecka om jag ska ha nån chans att göra hälften av vad jag tänkt innan jul.
Men det blir väl jul ändå... och det är viktigare att man inte är helt utsliten och utschasad än att ha hunnit baka en sorts kakor till. Som någon klok människa sa när hon bakade lussekatter; det är dom här fåglarna får framåt vårkanten.

Ni tappra, evt läsare av min blogg.
Jag önskar er en fin tid nu innan jul- inte bara massa stress utan lite stämning också.
Sätt på lite fin julmusik och släpp alla ( eller en del) "måsten".

Men jag önskar er inte God Jul än.
Det återkommer jag med.

Monika.

4 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med nytt kök, så här lagom till jul också! Luffarslöjd är så fint och du har lyckats fint både med korg och fat. Visst är det som du säger... inte ska vi stressa omkring inför alla måsten, vi vet ju att det blir jul ändå :-)
  Kram Irené

  SvaraRadera
 2. Kul att du blev luffaslöjdere. En dag skulle jag också gärna lära mig sådant...
  Ha det så bra - inte bara i din fina nya köket ;-)

  SvaraRadera
 3. Får vi se en bild på hela köket sedan? Här har d u en till, som inte bakat till jil än. Fast detär en hel vecka kvar så det hinns nog.
  Vilket fint gagnefkrus du fotat. Det är roligt att väva sånt. Gardinerna är inte helt färdigvävda än. Har ett par meter kvar, så det får nog vänta till efter juleen.
  idag är det bara en vecka kvar tills det vänder och går mot ljusare tider igen. Skönt.
  Önskar dej också en GOD JUL.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. SÅ fint du/ni fått det. Och många fina hantverk har du gjort.
  Kram!

  SvaraRadera