måndag 19 mars 2012

Aprilväder i Mars.

Det kan man väl kalla det för. Dagen började med regn och rusk, mycket blåst och snö och nästan hagel. Usch och fy. Nu skiner solen men det blåser riktiga stormvindar.
Då kan det va bra att ha lite extra kg på kroppen;), så man inte blåser omkull.(Och det har man...extra kg, menar jag).....

När det är sånt ruskväder gör det ingenting att tillbringa några timmar i vävlokalen nere i en källare. Jag har lovat varpa en räcka till "grannfrun på andra sidan skogen". Bomg. 16/2.Det ska bli handdukar i sålldräll. Nu är det gjort och den är förskedad också. Nu ska vi bara bestämma tid för pådragning :)

Annars så solvar vi i östgötaväven på våra vävkvällar. 2 220 tr. Det går inte på en kafferast precis.

Nu ska jag avslöja en fadäs!
Det har upptäckts att jag bara varpat hälften av trådarna i det ena gröna partiet.!!!90 tr istället för 180!!! Man ska inte tänka på annat när man varpar!

Så det blev att varpa en extra liten varprumpa.
Nu hänger den på varpbommen, så får vi plocka in den- när vi kommer till den randen- extra jobb, men det mesta ordnar sig.Sen får man ha den där förargliga rumpan hängande som en påminnelse...men det får man bjuda på ;).

Är det bara jag som gör såna fadäser?
För mig är det en vana;)
Hej hopp- hälsningar
Monika

6 kommentarer:

 1. Visst seru, det där med att varpa hälften är en gammal tradition jag har. Dessvärre har jag ingen varpa så jag får ta en tur till och hälsa på väninnan med varpa. Håhåjaja.

  SvaraRadera
 2. Jag har 16 trådar svart i en extra liten varpfläta, med en krok hängande i flätan, med en tygsax som tyngd....i en rips. Så får det bli när man tänker på annat när man varpar.
  Ja du är då inte ensam att varpa lite fel då o då.
  Vilket busväder det har varit idag, precis innan hundpromenaden kom värsta stormbyarna med hagel,regn och snö imorse. Sen har jag jobbat i butiken idag så då har jag inte så stor koll på vädret.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig med varpningen. Så har jag också gjort, man står i andra tankar samtidigt som man varpar.
  Lycka till, hoppas det går smidigt att få in den på rätt plats i varpen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Lätt hänt att det kan bli fel om man inte har tankrna med sej.
  För det mesta varpar jag på dubbel längd och halv bredd och då gör det inte så mycket om det blir fel, för då kan man alltid fixa till det så det blir likadant på båda sidorna.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Inte är du ensam om fadäser i varpningen, inte. Fast jag lyckas oftare varpa för mycket.

  Vi hade också riktigt busväder i morse. Det var hagel, snö, rejäl blåst och - åska.Visserligen bara en knall, men i alla fall. Fast småknasig som jag är, gillar jag busväder. Hade jag inte ätit frukost just då, är det inte omöjligt att jag gått ut en stund.

  SvaraRadera
 6. Inte är du ensam om fadäser, jag har gjort jättemånga fel och ibland satt upp varp i en lit4n vävstol som det knappt går att väva i men löst det genom att ställa den lilla vävstolen bakom en större och sedan flytta över sked och solv till den större. Ripstabletterna blev iställer jättefina mattor i glesrips.

  Lycka till din vävning
  ha en bra dag

  SvaraRadera