söndag 25 mars 2012

Mina fingrar har sysslat med lite olika saker idag...

....tex har jag tvättat lakan som fått torka med hjälp av sköna vårvindar och solens värme.Härligt.
Jag gick en runda i trädgården och plockade årets första vitsippe-bukett. Den pryder köksbordet och står på en ganska rustik liten duk som jag vävt med egenspunnet garn.Den visar med all tydlighet att jag behöver spinna mycket mer för att få till jämna fina tunna trådar. Men den är vävd med det allra första jag spunnit och därför tycker jag mycket om den.Så kan jag visa sjalen jag stickat och äntligen blockat. Tack AC för att du köpte skumpusslet åt mig:). Lite ojämn blev den allt här och där, men den kommer att användas ändå. Även på sjalstickning är jag nybörjare.

Mina fingrar har också varit i jord och pulat idag.Det är kanske lite sent att plantera om krukväxter, men bättre sent än aldrig. För vissa fanns bara två alternativ liksom, omplantering eller ut i komposten.

I går var jag på årsmöte med Sydostvävarna i Gunnebo FH.
Det var en trevlig dag.
Det är alltid roligt att återse människor man träffat tidigare, men inte ser så ofta och göra nya trevliga bekantskaper. Vi har ju samma intresse.

Vi hade också trevlig workshop på eftermiddagen under ledning av superba Lisbeth Ågren från Gamleby folkhögskola. Det är sååå roligt att träffa så unga människor med mycket kunskap och intresse, särskilt i ett sånt här ämne som vävning etc, där risken är stor att kunskapen går förlorad med tiden.

Nu fick vi snabblära oss om gaffelvirkning och kavelfrans, det var pilligt ska jag säja. En del var jätteduktiga, men jag lyste inte som en stjärna med mina framsteg
.
Men jag hann och få en repetition av Ing-Britt (tack) hur man flätar kumihimo- även där hade jag haft svårt att fatta-men nu tror jag det sitter. Ska man kunna visa sina barnbarn, så behöver man ju kunna det själv först;)

Nu kom mina kära föräldrar på söndagsfika:).
Det är en glädje att kunna skiva det.

Soliga hälsningar Monika

8 kommentarer:

 1. Du har en skön dag i solen ser jag.
  Vi har just kommit hem från Jönköping, som vanligt köpte jag garn till fler sjalar så nu har jag köpförbud. Hur går det med din uppifrån o ner kofta?
  Kramar Eva-Lena

  SvaraRadera
 2. Tänk att vitsipporna blommar redan. De är så fina.
  Och nya saker har du fått lära dig.
  Hoppas fikat smakade bra.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hade jag fått det så jämnt och tunt första gången jag spann, skulle jag ha blivit väldigt imponerad av mig själv. Jag är lite nyfiken på vad det är för material och om du spann på slända eller rock.

  Jag förstår att du hade en trevlig dag med Sydostvävarna. Och visst är Lisbeth duktig! Jag har plötsligt insett att det bara är två månader kvar på terminen och jag skulle vilja lära mig så mycket mer av henne än vad jag kommer att hinna.

  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du ser inte tillräckligt nära för att se hela variationen- från snöre till tunn osnoddad(?) fiber;)Men det gör ingenting.
   Jag har spunnit lin, med spinnrock. Gick en helgkurs i Dädesjö o sen har jag provat lite hemma- alldeles för lite.Men hoppas det ska bli mer. Tyvärr tål jag inte ull-det ska ju va lättare att spinna sägs det, men antagligen svårt nog.
   Ja tiden går fort när man har roligt. Du får utnyttja tiden så gott du kan o sen fortsätta din egen bana inom textilen. Hoppas få höra mer om dina experiment o framgångar. :)
   Monika

   Radera
  2. Hmmm... du skulle se halsduken jag stickade av mitt första egenspunna garn. ;-)

   Jag spinner mest ull. Lin har jag bara provat på lite grand och jag tycker att det är rätt bökigt. Men det är säkert en övningssak.

   Tyvärr kan jag inte fästa något rockhuvud på min spinnrock. Funderar på något slags bredvid-lösning. Ett fäste att sätta i ett bord, kanske. Jag har ett kilo lin som jag köpte i Växbo för ett par somrar sedan. Det borde väl vara tillräckligt för att öva upp linspinningsförmågan lite grand.

   Katarina

   Radera
 4. Hej! Du är riktigt duktig både med spinning och stickade sjalar.
  Vi har vårt årsmöte på lördag. Hoppas vi också får det trevligt då.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Ja nu är det vår... hänga tvätten ute och vitsippor på bordet, så härligt! Tack för din kommentar, du fixar säkert att väva trasmattor också och roligt är det kan jag lova/ Kram Irené

  SvaraRadera
 6. Jag tycker både din duk och sjal är riktigt fina. Du skall nog vara nöjd med din spinning. Det är inte många som spinner lin och sen väver av sitt egna garn. Lycka till med fortsättningen. //MalinSj

  SvaraRadera