lördag 10 mars 2012

En lördag...

.....kan va så här.
Jag lägger ihop två tårtor med äppel och plommonmos i ena mellanlägget och grädde och mosade jordgubbar mellan de andra bottnarna.Det är min kära mamma som fyller 89 år på onsdag-men som vi ska fira imorgon.
Sen lämnar jag oredan på diskbänken och åker till vävstugan och drar på den sista biten av östgötadrällen i vävstolen. Den ser härlig ut tycker jag.
Jag blev inspirerad av ett draperi jag såg någonstans på nätet. Ändrade färgerna och bredden på ränderna efter vad jag hade. Det är tänkt att man randar inslaget med de färger man själv vill. Några i vävgänget ska väva fällar till fårskinn, så bredden är beräknad att va lagom till två fårskinn i bredd. Andra ska väva draperi. Själv kommer jag att ha bomull eller lin i inslaget.....men till vad? Det får jag se.


Efter lite turer att hämta smörgåstårtor och lämna hos mamma och pappa och sen fika där, åker jag hem och tar itu med diskbänken.Och tänk- allt står kvar som jag lämnade det?! ;). Nu är ordningen återställd nåt så när.

Ikväll kommer yngsta dottern hem och evt, bara evt... ska vi se på melodifestivalen. Jag har inte sett något av de andra programmen, men jag måste väl se och höra vad alla pratar om: Ranelid!!

Sen får jag inte glömma att tipsa om Birgittas lotteri i hennes blogg : utsikt från vävstugan, http://birgittavavare.blogspot.com

Framför Tv:n kommer jag att börja fålla sonens vin&pizzaduk, som han ska få när han fyller år i slutet av mars.
Trevlig helg önskas ni....
av Monika

4 kommentarer:

 1. Hej Monika.
  Tack för fin kommentar.
  Så vacker randning du har gjort, hur många skaft ska du väva? Jag är så sugen på att väva med fler än 4 skaft men har aldrig gjort det, men någon gång måste vara den första. Lyckans dig som har din mor kvar i jordelivet, ha en trevlig födelsedagsfest för henne nu och trevlig helg, hälsar Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Vilken fin randning !
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en fin fest för din mamma.
  Din väv blir man glad av, härliga färger.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Drällen ser intressant ut! Blir spännande att se resultatet.

  SvaraRadera