lördag 8 september 2012

Lite rör det på sig...

...i alla fall.


Jag har börjat väva i daldrällen.
Jag ville utnyttja de garner jag har- så färgvalet blev efter det.

Denna duken blir i bomull både i varp och inslag. Det har sin absoluta charm med en bomullsduk,
även om jag gillar lin.


Framför TV:n har jag stickat ett par sockar till dotterdottern Lisa.De är inte stickade enbart framför TV:n. Jag tillbringar en del tid i väntrum på sjukhus,(som jag får besöka med mina föräldrar). Det blir lite väntetider och då har jag med mig lite handarbete.

Jag har hittat min gamla slöjdpåse-den är lagom storlek att ha stickning i.
Kudden har jag faktiskt också broderat. Till den hör gardiner, 2 längder och till 2 fönster!!! och en stor duk... Jag är imponerad av mig själv att jag fått detta klart.  Men det var på den tiden vi hade syjunta i trakten.
Nu har vi gått över till vävning istället..

Nu kommer tre barnbarn på besök. Snabbt avslut.

hÄLSNINGAR mONIKA

5 kommentarer:

 1. Du är för härlig Monika ;o)
  Kram Eva-lena

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du gjort....flitens lampa lyser hos dig.
  Höstkram!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så glad när jag ser allt fint hantverk som skapas av idoga händer, och vilken tillfredställelse det måste kännas i skaparens hjärta att få tillverka allt fint. Hoppas att det alltid ska finnas människor som kommer att uppskatta och värdera hantverket och viljan att lära sig det så det inte går förlorat. Det finns ju inget bättre för en orolig själ än att få sätta något i sina händer och skapa. Tänk så många läkarbesök man kunde spara, att handarbeta är sju gånger bättre än yoga och annan meditation...
  Himmel så djup jag blev, det var inte meningen. jag ville bara säga att du är en sjusärdeles duktig kvinna på handarbeten. Kram från Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Oj, vad snäll du är! Jag är inte förtjänt av sådant beröm.
  Men du har helt rätt i att handarbete är bra för både kropp och själ.
  Det ger verkligen en stor tillfredsställelse att "göra" något.Och som du säjer- man hoppas att kunskap inte går förlorad. Det gäller tyvärr på många områden nu för tiden. Jaha- lite djupt blev det här med..;)
  Ha en rolig och inte alls djup helg :).
  Kram Monika

  SvaraRadera
 5. Så fint du har broderat. Jag har också broderat mycket förr. Tänk vad man hann med mycket förr. Dygnet måste nog haft fler timmar då.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera