onsdag 11 juli 2012

Det ska väl bli lite vävsnack...

denna veckan också. Inte bara foton med tema.

Detta är den lilla vävstolen jag har i sommarstugan. Jag satte upp alldeles för lång varp förra våren, så nu är jag jättetrött på den.


Men dotter nr 2 tyckte att mittenpartiet skulle passa bra på ett hopfällbart bord de har, så då klippte jag helt sonika av en bit på varje sida. Jag är inte alltid så petig.
Huruvida jag solvar de gröna partierna igen får vi se, det blir ju lite slöseri....jag får se hur det blir med lusten och tålamodet och snålheten och....

Och så har jag bestämt mig: Jag ska köpa en rullkniv (heter det så?) att skära matt-trasor med.

Och så har jag vunnit en familjebiljett till Astrid Lindgrens värld :)

Och imorgon öppnar Biltema i Kalmar :).

Tjo flöjt.
Monika

4 kommentarer:

 1. Väven blev ju snygg så oxå, "blått är alltid flott".
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 2. Du, det där med mattrasor har jag löst med att mangla/stryka det som ska klippas och rulla det hårt och skära med en vass kniv, rulltårta liksom. Men så kom jag på att jag kan ju ta min gamla skärmaskin (bokbindargiljotin) och skära så, det gick ännu bättre, tjoff-tjoff-klart. Men vanlig kniv gick också bra men den måste vara vass.

  SvaraRadera
 3. Det ska vara kul att väva och ibland kan man bli trött på en varp då måste man ta till saxen lite. Det är utveckling !

  SvaraRadera
 4. Det blir säkert fint och det är bättre att väva en del av varpen än inget alls.
  Vet du vilka vävare från Kalmar län som ska sitta på Nordiska nästa vecka och väva? Tänkte att jag kanske känner igen någon av dem.
  Det ska vara roligt att väva - tänk på det.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera