fredag 13 januari 2012

Igår kväll....

....varpade jag klart östgötadrällen.
Jag har använt lite restgarner, köpte till nån färg  på vävmässan i Borås.


Nu får den ligga och vänta ett tag-för vävstolen den ska upp i, är inte tom än.Men det är ingen brådska.
Jag hade tänkt att den bruna färgen skulle se lite gulare ut (det är en gul tråd i ) men kanske den kommer  fram bättre när vi drar på den.

Jag har varpat rätt mycket sista veckan och det känner jag i nacke och axlar nu. Så- inget mer varpande på ett tag för mig.:)

Efter en regnig blåsig dag, är det åtminstone uppehåll idag o temp. runt nollan.
Jag skulle önska ett par grader kallt och lite (bara lite...) vitt på marken, jag har tre barnbarn som fick skidor i julklapp.....

Ha en bra helg
önskar Monika


3 kommentarer:

 1. Hej
  Snön o kylan är nog på väg mot dig....här i norra delen av länet yr snön, vinden blåser o det känns som om det vore - 10 grader.
  Många trådar har du varpat till din dräll, det ska bli roligt att se den när den sitter i din vävstol.
  Kramar från mig

  SvaraRadera
 2. Jag har vädret du efterlyser, fast det är väldigt halt också. Vad många varpflätor du gjort. Ska bli roligt att följa med och se vad det blir av dem. Både små och stora fötter tog tacksamt emot raggisar, så nu har lagret krympt.
  I morron blir det fullt upp här.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att hitta hit till din blogg! Ska bli jätterpännande att se vad du hittar på och extra spännande att få se din östgötadräll eftersom jag är just från Östergötland!
  Vilka magiskt vackra damastdukar du har gjort. Det är sådant man bara drömmer om att få, eller väva för den delen. Mycket vackra!
  /Sanna

  SvaraRadera