torsdag 12 januari 2012

Mattor

Jag är nybörjare på mattor. Men är väldigt sugen på att göra fina mattor....ja, vem är inte det???
Jag ser ju på bloggar jag följer- helt underbara mattor. Hur bara gör ni???
Vad har ni för trasor? Hur får ni dom att se likadana ut i de olika partierna-längre fram, på mattan?- så de räcker...sånt tycker jag är jätttesvårt. Så det får jag träna på. Tips mottages gärna :)
Mattorna på bilderna  vävde jag under förra året o är de första jag vävt-( frånsett en när jag var 15 år.)- länge sen alltså;)
         Den grönrutiga mattan ligger i sovrummet i sommarstugan. Det blev tre mattor (ungefär likadana....;)
            Denna mattan vävde jag i Madesjö Hembygdsmuseúm, o den blev vinst på Madesjödagen  aug 2011.


Inte blev dom som jag såg dom i mitt huvud, inte, men jag är glad för dom ändå.

4 kommentarer:

 1. Hej igen, jag tycker du väver jättefina mattor helt proffsiga. När jag ska väva mattor så brukar jag tänka ut hur stora mönsterbårder jag vill ha, hur lång mattan ska vara, dela upp mina trasor i färgtoner samt väga dom och dela upp i 2 delar så vet jag att jag klarar färgerna när jag vävt halva mattan,förutsatt att du vill ha lika mönsterindelning på tillbakavägen, det kan vara jättefint att tona ut mattan från mörkt till ljust också. Hoppas du förstår hur jag menar, lite svårt att skriva så det blir lättfattligt. mvh Lisbeth
  ps dina damastdukar är så fantastiska.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag tycker dina mattor är jättefina. Gör som Lisbeth säger, dela upp trasorna i olika högar.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad kul att du visar dina mattor... och nog är det roligt att väva trasmattor. Som du säger så tycker jag också att det är svårt att ha mattrasor i enhetliga färger så det räcker. Jag brukar åka till secondhand butiker, såsom Erikshjälpen och Hela männskan. Där brukar finns både påslakan och vanliga lakan, till en jättebillig kostnad c:a 10:-/20:- st. lagom mjuka och urtvättade till mattrasor!
  Irené

  SvaraRadera
 4. så snälla ni är! tack för tips o inlägg :)
  kram monika

  SvaraRadera