onsdag 18 januari 2012

Lite vårkänsla.....

 Detta är en av de små dukarna i Kokkoladräll jag haft i sommarstugan. Den ligger på köksbordet nu. Det är en svagt lila färg i inslaget. Jag sätter gärna upp lite oömma vävar i stugan- för det brukar bli så att väven får sitta i över vintern. Vävstolen får ju inte stå tom ;) o den ska ju tåla lite kyla.....
 Denna lilla duken är också från stugan- det är den som fortfarande sitter kvar i stolen över denna vintern. Här har jag satt ihop lite restgarner jag hade. bomg 8/2. Jag kallar den pärlhyacint.Det är droppdräll som teknik.
Köksbänken, lite gul-grön variant.
Durkslaget som citrusfrukterna ligger i- har varit min farmors, som dog flera år innan jag föddes. Det står alltid på bänken o jag lägger i  frukter, torkade blommor etc, efter årstid, o knyter i lämpligt band.

Igår kväll vävde jag klart en väv som varit jobbig. Det är olika  gåsögonvarianter med tunn beige färg i varpen. Till den första jag vävde hade jag snarlik färg på inslaget o det gick jättebra. Men i denna tog jag  mörkblått till inslaget och det blev väldigt oroligt. Som en optisk snurra. Jag har fått ont i ögonen varje gång jag vävt och det har blivit många fel- det får bli en köksduk.

Allt kan inte bli bra. Det kommer ingen bild på den ! ;)

I mitt huvud pågår planering av bandvävning och dräll.
Vävhälsningar Monika

6 kommentarer:

 1. Så duktig du är både i vävstolen och bloggen.
  Det är så roligt när jag ser att du har skrivit i din blogg så man kan se vad du har skapat med dina fingrar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och tack detsamma! och dito:)

   Radera
 2. Fina Kukkolavävar! Den tekniken har jag aldrig provat. Gåsögonen: allt blir inte bra som man provar. Men "den som aldrig går vilse kommer ingenstans"!

  SvaraRadera
 3. Gillar dina dukar. Det är inte alltid det blir som man tänkt sej, men då får man ta det som en lärdom.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du hittat min blogg, tack för kommentaren. Du skrev att du bor i Nybro, då bor vi inte så långt från varandra. Jag bor i Linneryd, två mil utanför Tingsryd.
  Så mycket fint du väver, jag har två tomma vävstolar just nu, (lite trist) men hinner inte väva.
  Jag lägger mig som följare på din blogg.
  Kram! Anne-Lie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen :)och Tack!. o jag ställer mig som intresserad att följa din! Det verkade som du måste godkänna;)? hoppas du gör det.
   ha en bra helg- vi hörs.
   kram Monika

   Radera